Ordu Altınordu'da vatandaşlara mobil sağlık hizmeti

Ordu Altınordu'da vatandaşlara mobil sağlık hizmeti

Ordu'nun Altınordu Belediyesi aracılığıyla, mobil sağlık tarama aracıyla sağlık hizmetleri kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara ulaştırılıyor.

Altınordu Belediyesi tarafından, ilçeye kazandırılan tam donanımlı mobil sağlık tarama aracı ile kırsal bölgelerde yaşayan ve hastaneye gitmekte güçlük çeken vatandaşlara hizmet veriliyor.

Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere yaşlı, yatağa bağımlı ve engellilere düzenli olarak temel sağlık hizmeti sunuluyor.

Mobil araç ile son olarak 6 mahallede yüzlerce kişiye sağlık taramasının yanında kanser taraması, şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, kırsalda yaşayan vatandaşların beklentilerinden birinin sağlık hizmetlerine kolay erişim olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz de bu noktada devreye koyduğumuz mobil sağlık hizmetiyle hastalıkların erken tanı ve tedavisine katkı verirken, özellikle evlerinde yatağa bağımlı yaşayan hastalarımız, engelli kardeşlerimiz ve kıymetli büyüklerimizin ayaklarına gitmek, onlara yerinde bu hizmeti vermek ve onların hayır duasını almak, rızasını kazanmak için gayret ediyoruz."

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Bu haber canssuu cakir tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.