Yeni Çalışma Arkadaşlarımız; Minik Dostlar İş Arıyor

Yeni Çalışma Arkadaşlarımız; Minik Dostlar İş Arıyor

Haçiko; sokaktaki minik dostlarımız, köpeklerimiz için öyle bir proje geliştirdi ki minik dostlarımız kariyer basamaklarında boy gösterecekler.

Kuruluş amaçları arasında toplumda havyan sevgisinin geliştirilmesi ve sahipsiz sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanların yaşam hakları ile refahlarını sağlamaya yönelik çalışmaların yürütülmesi bulunan Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), minik dostlarımızı sıcak yuvalara kavuşturmak için iş yerlerine sevimli istihdamlar sağlayacak bir projeyle geliyor.



Ofislere Mutluluk ve Minik Dostlara Yuva
Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, ofislerde köpeklerin bulunması ortamdaki stresi azaltırken, mutluluğu artırıyordu. Haçiko Derneği bu bilgiyi daha fazla sahipsiz köpeğe yuva bulabilmek için bir fırsat olarak gördü ve Minik Dostlar İş Arıyor projesini hayata geçirdi. Proje, insanların hayvanlara ulaşarak sahiplendiği alışıldık sahiplendirme modelini tersine çevirerek, hayvanların insanlara ulaşmasını sağlıyor.



Gerçek Linkendin Profilleri, Rüya Gibi Title’lar
Proje için sahiplendirilmesi hedeflenen köpeklerle fotoğraf çekimleri yapılarak presantable görünmeleri sağlanıyor. Bu fotoğraflarla her birine Linkedin profilleri açılarak, özgeçmişleri ve yetenekleri de profillerine ekleniyor. ‘Mod Yükseltme Mühendisi’, ‘Sarılma Bilirkişisi’ gibi sevimli title’larıyla dikkat çeken minik dostlar, Linkedin üzerinden şirketlere başvuru yaparak kendilerine hem iş hem de yuva bulmaya çalışacaklar.

Mülakatlarda başarılar minik dostlar... 



Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.