‘Sokak kitaplığı’ büyük ilgi gördü

‘Sokak kitaplığı’ büyük ilgi gördü

İzmir Urla’da yaşayan uzak yol kaptanı Uluç Hanhan, evindeki kitaplardan herkesin faydalanması için bir sokak kitaplığı kurdu. Yazlık evlerin bulunduğu Gülbahçe’de “götür-oku-getir” sokak kitaplığının kurulmasıyla çevre yaşayanlar da kitap getirmeye başladı.

Okuma alışkanlığının unutulmaması ve evdeki kitaplarının başka insanlara da ulaşmasını amaçlayan Uluç Hanhan, ilginç bir kitaplık kurdu. Kullanmadıkları bir kitaplığı evinin önüne çıkaran kaptan Uluç Hanhan, önce 100’den fazla kitabı okunması için hizmete sundu. Gülbahçe 12004 numaralı sokakta kurulan kitaplık, 5 yaşındaki Kerem Hanhan’ın yoldan geçenlere kitap hediye etmesiyle kısa süre içinde tanındı.

‘Götür-oku-getir’ sistemi

Semt pazarının kurulduğu pazar günlerinde daha çok ilgi gören kitaplık, böylece “götür-oku-getir” sistemine dönüştü. Bir ay içinde çevrede büyük sempati ve beğeni kazanan kitaplığa çevrede yaşayanlar da kitap getirmeye başladı. Kitaplığa böylece romanların dışında çocuk ve aile kitapları, aylık aktüel dergiler, kişisel gelişim eserleri bağışlandı. Uluç Hanhan, “Artık kaybolmakta olan kitap okuma alışkanlığını yeniden çevrede yaşayanlara hatırlatmak, bir farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/sokak-kitapligi-buyuk-ilgi-gordu-gundem-2728340/

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.