Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti kazılarında iki bin yıllık Roma yolu bulundu

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti kazılarında iki bin yıllık Roma yolu bulundu

Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki Sebastapolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında Roma dönemine ait iki bin yıllık yol bulundu.

Kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinde, M.Ö. 1'inci yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Sebastapolis Antik Kenti'nde 1987 yılında ilk kazı çalışmaları başladı.

Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden önemli izler taşıyan antik kentte, çalışmalar farklı tarihlerde devam etti. 'Büyük azametli şehir' anlamına Sebastapolis'teki kazı çalışmalarında, son olarak Roma dönemine ait 2 bin yıllık yol bulundu.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti kazılarında iki bin yıllık Roma yolu bulundu - 1

Sebastapolis’teki kazı çalışmalarında, son olarak Roma dönemine ait iki bin yıllık yol bulundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Akın Temur başkanlığında süren kazıların sona erdiğini belirten Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, “Sebastapolis Antik Kenti, ilçemizin ortasında çift sur ile çevrili, Roma ve Bizans dönemine ait yerleşim alanıdır. Şu anda bizi heyecanlandıran en önemli olay Roma dönemine ait iki bin yıllık yolun bulunmuş olmasıdır. Sebastapolis Antik Kenti iki bölümden oluşuyor, kilise ve hamam bölümü. Şu anda da hamam bölümündeyiz” dedi.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook

Bu haber canssuu cakir tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.