23 Nisan tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı

23 Nisan tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıldı.

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

Türkiye’nin dört bir yanında  23 Nisan kutlamalarına günler öncesinden hazırlanmaya başladı. İşte Türkiye’nin farklı illerinden renkli görüntülerle 23 Nisan coşkusu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sivas'ta coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında 23 Nisan yazıları, bayrak ve balonlarla donatılan 3 kamyonun üzerinde Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz kostümlü kişiler yer aldı. Kamyonlar ile arkasında Vefa ekiplerinin bulunduğu onlarca araç, kentteki motosiklet sürücülerinin de katılımıyla şarkı ve marşlar eşliğinde kentin cadde ve sokaklarında tur attı. Sivas halkının bayramını kutlayan ekipler, güzergah üzerinde karşılaştıkları vatandaşlara ise Türk bayrağı dağıttı. Çevredeki vatandaşlar ve balkonlarında çocukları ile ekipleri karşılayan aileler de el sallayarak konvoya destek verdi. Vefa Grubu'nun konvoyu, geçtiği cadde ve sokaklarda ilgiyle karşılandı.

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında farkındalık oluşturmak isteyen Nilüfer Kadın Korosu üyeleri, oturdukları evlerin dış cephelerini bayrak ve oyuncaklarla süsledi. Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel, "Oyuncakları, 23 Nisan sonrasında ihtiyaç sahibi çocuklara hediye edeceğiz" dedi.

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

İzmit Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı balon ve Türk bayraklarının süslediği konvoy eşliğinde kutladı. Kentin cadde ve sokaklarında gezen, üzerinde bando takımının bulunduğu TIR’a, balkon ve pencerelere çıkan kişiler alkışlarla eşlik etti. 

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

 

KONYA'da, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sokak kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalan çocuklar, aileleriyle balkonlarını Türk bayrakları ve balonlarla süsledi. Çocuklar, şarkılar söyleyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de resmi törenler düzenlendi. Salgın nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kent protokolü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

Giresun'un Espiye ve Eynesil ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi. Espiye Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene katılan çocuklar tarafından havaya kırmızı beyaz balonlar bırakıldı.

23 Nisan tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı

 

Bu haber Nurseli Işık tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.