'Okul Tıraşı' yılın en iyi filmi

'Okul Tıraşı' yılın en iyi filmi

58'inci Antalya Altın Portakal Filml Festivali'nin ödül töreni kırmızı halı geçişiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı festivalde 'En İyi Film' ödülünü Ferit Karahan'ın yönettiği 'Okul Tıraşı' kazandı
'Okul Tıraşı' yılın en iyi filmi
0:00 / 0:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 58'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni, kırmızı halı geçişiyle başladı.

Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin kapanış ve ödül töreni öncesi, sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri kırmızı halıda yürüyerek gazetecilere poz verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl 58'incisinin düzenlendiğini hatırlatarak, köklü bir organizasyona ev sahipliği yapıldığını belirtti. Bu tür etkinliklerin köklü hale getirilmesinin son derece önemli olduğunu dile getiren Ersoy, "Bu kadar eski geçmişi olan bir organizasyonun sürdürülebilir olması, günümüze bütün özelliklerini koruyarak gelebilmiş olması kültür ve sanat adına çok sevindirici" dedi.

Antalya'nın sadece turizmle değil, kültürel faaliyetlerle de anılmasını istediklerini aktaran Mehmet Nuri Ersoy, ikisi beraber olduğu zaman çok daha iyi sonuçlar ve daha iyi sinerji ortaya çıktığını vurguladı. Uzun süredir dünyada ve Türkiye'de salgının etkisinin yaşandığına değinen Ersoy, şunları kaydetti; "Yavaş yavaş aşılanmanın da etkisiyle normalleşme sürecine girdik. Normalleşmenin en güzel sonucu da tekrar özlemini duyduğumuz sanata ulaşabiliyor olmamız. Bu tarz etkinliklerin bu açıdan da önemi var. Sadece ülkemize değil, dünyaya da güzel mesaj oluyor bu tür etkinlikler. Hepimiz açısından çok sevindirici buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek de salgın kuralları çerçevesinde sinemaseverlerle buluştuklarını söyledi. Festivalin coşkulu geçtiğini ifade eden Böcek, "Biletler kısa sürede tükendi. Tabii bu yıl Manavgat orman yangını nedeniyle biraz buruk haldeyiz. Ciğerimiz, hatıralarımız yandı. Ana temamız bunu konu alıyordu. Yarışmaya katılan tüm sanatçılara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Festivale katılan oyuncu Demet Evgar da bordo renkli omuzdan askılı kıyafetini annesinin diktiğini ve bu kıyafetle ödül törenine katıldığını belirtti. Festivalde ödül vereceğini dile getiren Evgar, "Filmleri izleyemedim. Çok verimli bir festival olduğunu duydum. Çok genç yeteneklerin yeni filmler yaptığını duyunca da özledim. Çok özledik festivallere katılmayı. Pandemi döneminde eşofmanlarla otur otur nereye kadar. Süslenebildiğim kadar süslendim" diye konuştu.

Kırmızı halı geçişinin ardından açılış törenine geçildi.

 58'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü Ferit Karahan'ın yönettiği 'Okul Tıraşı' kazandı.

(Ayrıntılar geliyor)

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ödül törenindeki konuşması ise şöyle; "Maalesef sanat alanında yapılan işler her zaman hak ettiği değeri görmüyor. Bu açıdan, uluslararası bir kültür sanat organizasyonunun ülkemizde 58 yıldır istikrarlı bir şekilde devam ediyor olmasının ne kadar değerli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Dünya genelindeki turizm hareketliliğini incelediğimizde seyahatlerin yüzde 40'ının kültür turizmi odaklı olduğunu görüyoruz. Sadece sıradan bir turistik gezi olarak değil müzelerdeki eserleri yakından görmek, konserlere katılmak, festivallerdeki filmleri izlemek, kültürel zenginlikleri tecrübe etmek adına farklı coğrafyaları keşfediyor. Bu nedenle hem ülkemizin hem de şehirlerimizin uluslararası rekabeti açısından bu tarz festivaller büyük bir önem arz etmektedir. Bizler de potansiyelimizi en doğru ve etkin biçimde kullanmak adına, sanatın evrenselliğine, kültürel etkileşimin dünya barışına sağlayacağı katkıya inanarak küresel bir perspektifle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ne kadar yeni mekanlar inşa edersek edelim, kültür sanat ortamlarının gelişimine olanak sağlayacak altyapıyı hazırlarsak hazırlayalım sonuçta bu mekanlara hayat verecek olan sanatçılarımızdır, sanatseverlerimizdir. Eserleriyle, performanslarıyla sanatçılarımızla, sinema emekçilerimizle bu yapılar ancak anlam kazanabilir. Toplumların en temel ve vazgeçilmez gelişmişlik göstergelerinden biri de bilim ve sanattaki tutumu ve geldiği düzeydir. Bu iki alana yapılacak her yatırımın kısa, orta ve uzun vadede toplumumuza yadsınamaz katkıları olacaktır. Bu gerçeklik ışığında bakanlık olarak geleceğin müreffeh Türkiye inşasında elimizden ne geliyorsa ziyadesiyle yapmaya hazır olduğumuzun bir kez daha altını çizmek isterim. Bu kapsamda, salgın döneminde desteklerimizi arttırarak Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak sinema sektörüne yaklaşık 150 milyon liralık destek sağladık. İnşallah bu destekleri gelecek yıllarda daha da arttırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye çok kısa bir süre içerisinde bu alanda çok daha güçlü bir pozisyon elde edecek. Bunu birlikte başaracağımızdan hiçbir kuşku duymuyorum. Türkiye'nin sanat potansiyeline, sanatçılarımızın gücüne inanıyoruz."

Bu haberin seslendirmesi Voiser tarafından yapılmıştır.

Bu haber Nurseli Işık tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.