"Fırıncı Orhan" sokak hayvanlarına da servis yapıyor

"Fırıncı Orhan" sokak hayvanlarına da servis yapıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki turizm işletmelerine ekmek satışı yapan fırıncı Ozan Bilgin, yol güzergahındaki sokak hayvanlarını da doyuruyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki İslamhaneleri Mahallesi'nde yaşayan 41 yaşındaki Ozan Bilgin, 20 yıldır fırıncılık yapıyor.

Turgutreis ve Gümbet Mahallesi'ndeki iki ayrı bölgede şubesi bulunan fırında çalışan Bilgin'in yolu her sabah, Gümbet dolgu alanındaki kedi, köpek, tavuklar ile denizdeki ördek ve kazlarla kesişiyor.

Uzun süredir sokak hayvanlarının "Fırıncı Bilgin'i" olarak tanınan Ozan Bilgin'in minibüsünü görünce yola fırlayan ve etrafını saran hayvanların verdiği tepkiler, görenleri etkiliyor.

Hayvan dostu fırıncı Bilgin, kedi, köpek, ördek ve kaz gibi hayvanların kış aylarında zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Hayvan dostları için mutlaka yiyecek ayırıyor

Bu hayvanlara biraz olsun destek olmaya çalıştığını vurgulayan Bilgin, "Her sabah otellere ve diğer işletmelere ekmek vermek için bu bölgeye geliyorum. Bana çok alıştılar. Her sabah arabamı görünce koşarak yanıma geliyorlar. O anda arabamda bulunan ekmek ve poğaça gibi yiyecekleri veriyorum. Onlar için mutlaka ayırıyorum" dedi.

Sokak hayvanlarına uzun süredir bu şekilde yardım etmeye çalıştığını anlatan Bilgin, onların aç kalmamaları için çaba sarf ettiğini belirtti.

"Hayvanlar kış aylarında çok aç kalıyor"

Kedi, köpek, tavuk ve denizdeki ördekleri de beslediğini anlatan Bilgin, şöyle konuştu:

"Kedi ve köpek yavrularının özellikle kışın yaşamaları çok zor. Yavru hayvanlara ayrı bir özen gösteriyorum. Onlara gücüm yettiğince destek olmaya çalışıyorum. Hayvanların yaz aylarında sıkıntıları olmuyor, ancak kış aylarında çok aç kalıyorlar."

Her sabah deniz kenarında soğukta bekleyen ördeklerin, aracına koşarak geldiğini görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Bilgin, "Gücüm yettiğince, ben bu işi yaptığım sürece, onları aç bırakmayacağım" diye konuştu. 

Kaynak: AA

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.