"SEKA Kağıt Müzesi Köylerde Projesi" öğrencilerle buluşuyor

"SEKA Kağıt Müzesi Köylerde Projesi" öğrencilerle buluşuyor

"Avrupa'nın en büyük kağıt müzesi" olarak 6 Kasım 2016'da hizmete açılan SEKA Kağıt Müzesi yetkilileri, kağıdın serüvenini kırsaldaki okullarda öğrencilere anlatıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı SEKA Kağıt Müzesince, her hafta kırsal alandaki bir okula kurulan "El Yapımı Kağıt Atölyesi"nde öğrenciler, geri dönüşümden elde edilen hamurlardan kağıt üretme deneyimi yaşıyor.

"SEKA Kağıt Müzesi Köylerde Projesi" kapsamında, merkeze uzak okullarda eğitim gören öğrenciler müze yetkilileriyle buluşup kurulan atölyede kağıt yapımı hakkında bilgi sahibi oluyor.

Hakkaniye İlkokulu Müdürü Eyüp Aslan, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Aslan, "Gerçekten atık kağıtların değerlendirilmesi, bunların tekrar doğaya kazandırılması gibi faaliyetlerin yapılması güzel. Çocuklar kağıt yaptılar. Öğrencilerimiz kağıdın nasıl yapıldığını öğrendiler. Bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. 115 öğrencim var. Öğrencilerimiz, yaşayarak öğrenme dediğimiz faaliyeti yerine getirdiler" dedi.

"Ürettikleri kağıtları öğrencilere hediye ediyoruz"

SEKA Kağıt Müzesi Eğitim ve Rehberlik Sorumlusu Hüseyin Saban da projenin 3 hafta önce başladığını belirterek, projenin amacının, özellikle merkeze, müzeye uzak olan, kırsallarda bulunan okulları müzeyle tanıştırmak olduğunu vurguladı.

Şu ana kadar 3 okulu ziyaret ettiklerini ve 600 öğrenciye ulaştıklarını aktaran Saban, şöyle konuştu:

"600 öğrencimize ilk etapta geri dönüşümden kağıdın nasıl yapıldığını anlattık ve kendi kağıtlarını kendilerinin yapmalarını sağlamış olduk. Çok mutluyuz. Okul önüne geldiğimizde, okul bahçesine yanaştığımızda, öğrenciler bizi büyük bir heyecanla karşılıyorlar, etrafımızı sarıyorlar. Öğrencilerle birlikte atölyemizi kuruyoruz. Özellikle kağıt yaptıklarındaki duygu çok önemli çünkü kağıdı kendileri yapmış oluyorlar. Böylece bir sahiplenme duygusu oluşuyor çocuklarda. Bu duygu çocukları ileri ki hayatlarında olumlu etkiliyor, sosyal hayatlarını geliştirmiş oluyor. Ürettikleri kağıtları, öğrencilere hediye ediyoruz. 3 dakika içinde kağıdı atölyeden çıkarabiliyoruz. Öğrenciler ilk kağıdın çıkış anında şaşırıyorlar. Onların yüzlerindeki tebessüm bizleri çok mutlu ediyor."

Proje diğer ilçelerde de uygulanacak

Saban, okullarda düzenledikleri etkinlikte, öğrencilere kağıt müzesi, kağıt üretim süreçleri ve geri dönüşüm hakkında da bilgi verdiklerini anlattı.

İlk aşamada İzmit ilçesinde belirlenen 24 okulda gerçekleştirilecek projeyle çocukların geri dönüşüm hakkında bilinçlenmesi ve kağıt üretim süreçlerini öğrenmesinin hedeflendiğini vurgulayan Saban, projenin diğer ilçelerde de uygulanacağını söyledi.

Kaynak: AA 

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.