Bir Kitap Bir Gelecek Derneği 300 Çanta ile Köy Okullarında !

Bir Kitap Bir Gelecek Derneği 300 Çanta ile Köy Okullarında !

Bir Kitap Bir Gelecek Derneği, Kardeşime Çanta Projesi ile Türkiye'nin birçok ilinden köy okuluna ve öğrencilerine 1 senelik kırtasiye ve kitap ihtiyacı konusunda destek oluyor. Bu dönem için hedefleri; 300 ÇANTA !

Bir Kitap Bir Gelecek, 2020 yılında dernekleşmeden önce 10 seneyi aşkın bir süre sosyal sorumluluk projesi olarak, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılarla kardeş köy okullarına destek olan, öğrencilerle atölye çalışmaları gerçekleştirerek onların sosyal, eğitsel ve bilişsel gelişimlerine katkı sunmak isteyen bir gönüllüler topluluğuydu. 2020 yılı Ağustos ayında ise, kurumsal bir kimlik kazanarak çalışmalarına daha etkili şekilde devam ediyor. Pandemi süreci olmasına rağmen, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Van, Bingöl, Tatvan, Bitlis, Adana, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Iğdır, Adıyaman, Osmaniye, Artvin, Şanlıurfa, Bursa,Balıkesir, Aydın'daki kardeş köy okullarına toplam 534 öğrenciye kitap ve eğitim materyali desteği ile ulaşmış, online eğitim sürecinde karşılaşılan zorluklara destek olmak amaçlı başlattığı "Kardeşime Teknolojik Destek Projesi" ile de kırsaldaki 20 eve tablet desteğinde bulunmuştur. Bu sene okulların açılmasıyla beraber, ilk dönem köy okullarına ulaştırmak için 300 ÇANTA hazırlamayı hedefleye Bir Kitap Bir Gelecek, pandemi süreci, ekonomik durum derken kırsaldaki yaşam daha çetin bir hal alması ve bu durumun da, en çok çocukları etkilemesi üzerine, yüzlerce ögrenciye destek vermenin şart olduğunu, toplumsal bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileyerek desteklerin artması gerektiğini savunmakta. Eğer siz de, 1 öğrencinin 1 senelik kırtasiye ve kitap ihtiyacına destek olmak isterseniz, aşağıdaki link üzerinden, "Kardeşime Çanta Projesi"ne destek verebilirisiniz. https://www.birkitapbirgelecek.org.tr/bagis

Bir Kitap Bir Gelecek, hedeflerini ise şöyle sıralıyor : "Çoğunlukla okul binalarının fiziksel noksanlıkları, öğrencilerinin kitap, kırtasiye, giyim vb gibi temel ihtiyaçları ile gündeme gelen köy okullarımız, aslen, kaliteli bir eğitim için bünyesinde büyük fırsatlar barındırmaktadır : Çocukların sosyal ortamının okul olmasının yanında yaşamlarının içine süzen bir öğrenme yolculuğuna mekansal olarak katkı sağlaması, sınıf mevcutlarının azlığı ile öğretmenlerin öğrencileriyle birebir ilgilenebilmesi için gereken ortamı oluşturması, , ebeveynin fiziksel olarak okula yakınlığı, aile-okul-çocuk arasında kurulabilecek samimi ve güçlü bir iletişim ortamı vb.gibi... Buradan yola çıkarak, bizler de; • Birleştirilmiş sınıflı az mevcutlu köy okulların da okuyan öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayarak, • Eğitim alanında merkezlerdeki yaşıtları ile aynı fırsat eşitliğine sahip olmalarını sağlamak, onların kitapla tanışmasını sağlayarak hayalgücünün öğrenme sürecine aktif katılmasına önayak olmak, okuma alışkanlığını kazandırmak amaçlı atölyeler hazırlamak, • Okulların kütüphane ve sınıf kitaplıklarına kitap desteği sağlamak, • Dernek bünyesinde gerçekleştireceğimiz projeler ile öğretmen işbirliğini de yanımıza alarak öğrencilerin sosyal ve eğitimsel becerilerini geliştirmeyi hedefleyen, • Onlara, öğrenme yolunda yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak varlığımızı sürdürmekteyiz."

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.