Düzenli egzersiz ve doğru nefes teknikleri 'doğumu' kolaylaştırıyor

Düzenli egzersiz ve doğru nefes teknikleri 'doğumu' kolaylaştırıyor

Gebelikte düzenli egzersiz yapmanın hem fiziksel hem psikolojik olarak anne adayını doğuma hazırladığını vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazlı Korkmaz, "Yoga, pilates, yürüyüş ve yüzme gebelikte en uygun egzersizlerdir. Ağırlık kaldırma, koşu gibi zorlayıcı sporlardan ise uzak durulması gerekiyor. Doğru nefes almayı öğrenmek de doğum anı için çok önemli” diye konuştu.

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazlı Korkmaz anne adaylarına doğum fizyolojisinden beslenmeye, gebe psikolojisinden yoga ve doğum egzersizlerine kadar birçok konuda uyarılarda bulundu.

“Gebenin doğum sürecindeki fizyolojisini iyi tanıması ve baş etmesi gereken değişken duygu durumlarına karşı bilinçli yaklaşımı hem kendisinin hem de bebeğinin sağlığını olumlu anlamda etkiliyor" diyen Korkmaz, "Anne adaylarının birçok konuda bilgi ve farkındalıklarını artırarak doğum ve sonrasına hazırlanmaları önem taşıyor” sözleriyle hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.    

‘YANLIŞ BİLGİLER RUH HALİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR’ 

Gebeliğin kadınlar için fiziksel ve psikolojik birçok değişimi bir arada yaşadıkları çok özel bir dönem olduğunu vurgulayan Dr. Nazlı Korkmaz, “Her anne adayının hamilelik sürecinde kaygı ve hassasiyet yaşaması normal bir durum. Yeni bir canlı dünyaya getirirken kadın için de bir yeniden doğuş söz konusu" dedi.

Korkmaz, şöyle devam etti:

"NEFESİNİZİ BİLİNÇLİ KULLANMAYI ÖĞRENİN"

Hem gebelik hem de doğum anında gebenin rahat olması gerektiğini söyleyen Dr. Korkmaz, şöyle konuştu:

"ARA ÖĞÜNLERDE MEYVE VE KURUYEMİŞ TÜKETİN"

Gebelik ve doğum sürecinde beslenme alışkanlıklarının da anne ve bebek sağlığı için oldukça önemli olduğunu da vurgulayan Dr. Nazlı Korkmaz, “Demir, folik asit ve protein açısından zengin olan gıdaların günlük olarak tüketilmesi oldukça önem teşkil ediyor. Sote edilmiş sebze türlerinin bu dönemde sıklıkla tüketilmesi gerekir. Ayrıca lifli gıdaların düzenli olarak tüketilmesiyle kabızlık sorununun önüne geçilebilir. Bu dönemde iyi pişmemiş yumurta, çiğ et, pastörize peynir gibi risk yaratabilecek gıdalardan kesinlikle uzak durulmalı. Gebelikte ana öğünler kadar ara öğünlere de önem verilmeli. Özellikle ara öğünleri çok daha sağlıklı bir şekilde düzenlemek için elma, armut, kuruyemiş gibi gıdalara yönelmek kilo kontrolü yapmanıza da olanak sağlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber canssuu cakir tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.