Ünlü doktor Elif Benar, “2 Point Jawline” adında yeni dolgu uygulama tekniğini anlattı

Ünlü doktor Elif Benar, “2 Point Jawline” adında yeni dolgu uygulama tekniğini anlattı

Londra’da Harley Street’teki kliniğinde başarılı çalışmalarıyla estetik sektörüne yön veren ünlü doktor Elif Benar, “ 2 Point Jawline” adını verdiği yeni bir dolgu uygulama tekniğini tıp literatürüne kazandırdı.

Bulduğu bu tekniği birçok ülkede kongrelerde anlatmaya hazırlanan Benar “ klasik yöntemlerle tüm çene hattı boyunca iğne ile birçok enjeksiyon yapılıyordu. Bu da işlem sonrası morluk, şişlik ve ödeme neden oluyordu.

Tüm bu yan etkilerin iyileşip, hastaların normal hayata dönmesi 1-2 haftayı buluyordu. Şimdi bu yeni teknikte iğne yerine, ucu künt kanul denilen bir aparatla sadece bir noktadan girerek tüm çene hattına dolgu uygulaması yapılıyor. Bu işlem ile birlikte morluk ve ödem nerdeyse hiç olmuyor. Hastalar bu işlemi iş arasında gelip 30 dakika süre içinde yaptırıp işe geri dönebiliyor” dedi. 

Jawline dolgusu önümüzdeki yılların trendi olacak

Dr Elif Benar, “ Çene şekli yüz estetiğinde çok önemli bir role sahiptir. Belirsiz ya da profilden geride duran çene şekli, yüzün simetrisini olumsuz yönde etkiler. Çene yapısının düzeltilmesi için uygulanan dolgu yöntemine “jawline dolgusu” adı verilir.

Çene dolgusu ile “üçgen yüz” formunu yakalamak ve yüze daha keskin bir ifade vermek mümkün. Jawline dolgu uygulamaları ile birlikte bireylerin çene hattındaki sorunlar düzeltilir. Dolgu uygulamaları sayesinde daha keskin ve canlı yüz hatları ortaya çıkarılır. Modern tıp uygulamalarından biri olan dolgu işlemleriyle birlikte çene ucundan kulak bölgesine kadarki kemiklere dolgu yapılır.

Çene köşesi ile çene ucu arasındaki hattın belirginleşmesi için yapılan uygulamalar, bireylerin daha çekici ve estetik bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir”.

Jawline dolgusu en az bir yıl kalıcıdır

Dr Elif Benar, “ Çene hattının vurgulanması için yapılan Jawline estetik uygulamalarının çeşitli özellikleri bulunur. Kadınlarda çene yapılarının oluşturulması için yapılan estetik operasyonlarda çene ucunun sivrileşmesi sağlanır.

Hem çene köşesi hem de çene ucu bölümlerine dolgu yapılır. Erkeklerde karakteristik bir yüz görünümünün sağlanması için popüler bir uygulama olan Jawline, çene hattını daha da belirgin hale getirir.” Çene estetiği uygulamalarında kemik üzerine herhangi bir işlem yapılmaz. Bireylerin daha yumuşak ve belirgin bir çeneye sahip olması için yapılan estetik uygulamada farklı dolgu malzemeleri kullanılır. Jawline dolgusu en az bir yıl kalıcıdır.” dedi.

Bu haber Nurseli Işık tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.