Gravity Design'a üç ödül

Gravity Design'a üç ödül

Talat Semih Önal tarafından “Üretilemez Tasarım Yoktur” mottosuyla kurulan Gravity Design, bu yıl ikincisi düzenlenen “European Product Design Award” yarışmasında altın, bronz ve mansiyon olmak üzere toplam 3 ödüle layık bulundu.

Patentini aldığı 30’un üzerinde ürünle Türkiye ve dünyada mimari, endüstriyel tasarım ve inovatif çözümleri bir arada sunan, Talat Semih Önal’ın kurduğu Gravity Design, “European Product Design Award” yarışmasında 3 ödül birden kazandı.

Toplumların gündelik hayatlarında yaşam kalitesini artıran ve küresel problemlere çözüm öneren ürünleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl ikince kez düzenlenen “European Product Design Awards” yarışmasının sonuçlarına göre; Gravity Design “G Desk” tasarımıyla altın, “Gravity Cooler” tasarımıyla bronz madalya ve pikap unitesi “Moda” ile mansiyon ödülü kazandı.

Gözde Yener direktörlüğünde Gravity Design ekibinin tasarladığı “G Desk” ofis masası, kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayarak rahat ve verimli bir çalışma ortamı sunuyor. Masa üstündeki kapak, masanın altında saklanabilen dizüstü bilgisayara kolay erişim sağlarken, farklı ayarlanabilir açılarla dizüstü bilgisayar desteği olarak da kullanılıyor. Kullanıcıların zevkine göre metal panel ve entegre paneller ile kişiselleştirilen masa, fazla eşyaların çekmecelere ve kutulara yerleştirilmesine ve daha organize çalışma alanları yaratılmasına imkan veriyor.

Gravity Design ekibinin tasarladığı “Gravity Cooler”soğutucu ise herhangi ek bir alana gerek kalmadan 6 saat içinde market raflarına yerleşerek tüketim sıcaklığı 4 ila +6 C olan içecekleri soğutuyor. Toplam kapasitesi 24 şişe olan soğutucunun ön panelinde 8 şişe kapasitesi yer alıyor. Ön panelden bir şişe alındığında, yeni bir tanesi otomatik olarak onun yerine adım atıyor.



Moda, müzik tutkunlarına özel plak saklama alanları ile fonksiyonel bir plak çalma unitesi olarak tasarlanmıştır. Vintage ruh hali ruhunu yansıtırken, sofistike ve ince detaylarıyla da modern bir görünüme sahiptir. Eşsiz tasarımı, iç ortam ile mükemmel bir şekilde uyum sağlar ve LP koleksiyonunu oynamak için kolayca erişilebilir hale getirir.

Ahşap, metal ve pirinç malzemeler tasarımda kullanılmaktadır. Gravity Design’in kurucusu Talat Semih Önal, ödüllerle ilgili olarak “Türkiye’de her 1 km de bir bizim tasarladığımız ve ürettiğimiz bir ürün ile karşılaşmak mümkün. Sadece 2017 yılında 2500 civarı tasarım yaptık ve yaptığımız tasarımlardan 300 bin adete yakın ürettik. Yine geçen seneye oranlan ihracatımızı da 2 kat artırdık. Yaptığımız projelerin hem yurt için de hem de yurt dışında takdir edilmesi bizi daha çok motive ediyor”değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.