Porsche elektrikmi araçlar için 6 milyar Euro harcayacak

Porsche elektrikmi araçlar için 6 milyar Euro harcayacak

Alman spor otomobil devi Porsche ürün gamını büyük ölçüde elektrikli hale getirmeye hazırlanıyor. Spor otomobil üreticisi, 2022 yılına dek, hibrit ve tümüyle elektrikli otomobiller de dahil olmak üzere elektromobiliteye toplamda 6 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapacak.

Bu karar, Porsche AG Denetim Kurulu’nun son toplantısında alındı. Porsche AG İcra Kurulu Başkanı Oliver Blume, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Elektromobilite alanındaki yatırımlarımızı ikiye katlayıp, 3 milyar Euro’dan 6 milyar Euro’nun üstüne çıkarıyoruz.

Yanmalı motorlara sahip modelleri geliştirmeye devam etmekle beraber, aldığımız bu karar gelecekte şirketin izleyeceği yolu belirlemek konusunda büyük öneme sahip.”

DÖNÜŞÜME 1 MİLYAR EURO

Maddi varlıklara 3 milyar Euro, geliştirme maliyetlerine de 3 milyar Euro üzerinde yatırım yapacak olan şirketin bu yöndeki planları büyük oranda hız kazanacak.

3 milyar Euroluk ilave yatırım kapsamında, Mission E versiyonlarının ve türevlerinin geliştirilmesine yaklaşık 500 milyon Euro, mevcut ürün gamının elektrikli ve hibrit modellere dönüşümüne yaklaşık 1 milyar Euro, tesis gelişimine birkaç milyon Euro harcanacağı gibi, 700 milyon Euro da yeni teknolojiler, şarj altyapısı ve akıllı mobilite alanlarında yapılacak yatırımlar için kullanılacak.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.