‘Pamuk’ okulun maskotu oldu

‘Pamuk’ okulun maskotu oldu

Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki bir okulun bahçesinde dört yıl önce yavruyken terk edilmiş halde bulunan ve ‘Pamuk’ adı verilen kediyi öğrenci ve öğretmenler besliyor.

Koruköy İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesinde, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından yapılan kulübede barınan ‘Pamuk’, teneffüs ve öğle aralarında hem öğrenciler hem de öğretmenlerden yoğun ilgi görüyor.

Okul Müdürü Umut Sapan, okul bahçesinde daha yavruyken bulunan ‘Pamuk’u koruma altına aldıklarını söyledi. Pamuk'a öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Sapan, Okulumuzun kedisi oldu. Okulumuzun merhametli, hayvan sevgisini benimseyen öğrenciler yetiştirmesi adına faydalı oldu. Çocuklarımızın artık sokak hayvanlarına bakış açıları çok farklı. Çocuklar onlara 'Acaba nasıl yardım edebiliriz?' şeklinde yaklaşmaya çalışıyorlar dedi.

Sapan, Pamuk'un okulun maskotu olduğunu belirterek Pamuk sabah öğrencileri karşılıyor. Onlarla birlikte dolaşıyor. Onun aşılarını tedavilerini yaptırıyoruz. Biz onunla yeni eğitim öğretim yılını beraber karşıladık. Umarım bu yılı da huzurlu bir şekilde geçiririz diye konuştu.

Pamuk'un öğrenciler ve okul idaresinin iş birliğiyle yapılan kulübede barındığını belirten Sapan şunları söyledi:
O ayrılmadığı sürece biz onun için gerekli her türlü çabayı sarf ediyoruz. O da memnun hayatından. Kötü bir şey olmadığı sürece ayrılık düşünmüyoruz.

‘ÇOCUKLAR ONUN ÜZERİNE TİTRİYORLAR’
Koruköy Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şengül Aksu ise beldede çok yazlıkçı bulunduğunu, bu yüzden sokak hayvanlarının sayısının fazla olduğunu söyledi. Pamuk'a okullarını açtıklarını anlatan Aksu, şöyle devam etti:
Bir kedimiz var, okulumuzun maskotu. Hemen hemen dört yıldır bizimle birlikte. Çocuklar onun üzerine titriyorlar. Mamasıyla, suyuyla her şeyiyle ilgileniyorlar. Ona zarar vermemek için okul bahçesinde koşarken dikkat ediyorlar. Çocukların sosyal ilişkilerinde daha ılımlı, samimi olduklarını gördük. Onların sorumluluk bilinçleri geliştikçe, yerleştikçe çok daha olumlu geri dönüşler aldık ve desteklemeye devam ettik.

Pamuk'un mamasını aldıklarına, aşılarını yaptırdıklarını anlatan Aksu, onun bir anlamda merhametli ve vicdanlı çocuklar yetiştirebilmek için kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Aksu, öğrencilerinin teneffüslerinin bir kısmını Pamuk'u doyurmaya, ona sevgi göstermeye ayırdığını, top oynarken daha dengeli, ölçülü olduklarını belirtti.

Bu haber Kübra Çelebi tarafından son kontrolden geçirilerek yayına alınmıştır.